El Periódico

La aportación de los lectores

Publica una carta del lector

A Camil Ros: 32 lleis catalanes recorregudes anul·lades o en 'standby', no són moltes?

Teresa Calveras BarniolBarcelona

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Miércoles, 27 de abril del 2016 - 09:19 h

La UGT reclama al govern que faci política més enllà del procés. Aquesta és la reclamació que fa Camil Ros, nou secretari general de la UGT, al govern de la Generalitat. Em semblaria molt bé que ho digués si en la seva declaració parlés també del bloqueig del Tribunal Constitucional que impugna i anul·la totes les polítiques socials que el govern vol portar a terme.

A la impugnació de la llei d'insuficiència energètica, tant important per a la protecció dels més febles, s'hi han afegit darrerament la de regulació dels pisos buits, la llei d'igualtat entre homes i dones i la que regularia l'activitat dels governs locals. Totes tres lleis rellevants per a la societat catalana en tant que es relacionen amb sectors crítics. La primera està encaminada a la creació de lloguers socials i a aconseguir disponibilitat de més recursos per a la construcció de vivenda social, la segona a afavorir la igualtat efectiva de gènere, i la tercera a la simplificació de tràmits administratius, cosa que afavoriria a particulars i empreses.

Segons el ministre català, 32 lleis catalanes han estat recorregudes i/o estan anul·lades o en 'standby' a causa dels recursos presentats pel Govern central davant el TC. Trenta-dues lleis són moltes lleis. A mi em sembla que Camil Ros hauria de manifestar el seu rebuig davant aquestes actuacions centralitzadores que són les que paralitzen l'acció del govern i perjudiquen la societat catalana de manera global, perquè som tots els habitants de Catalunya els que estem afectats per aquestes polítiques restrictives que tenen totes una clara intencionalitat de bloqueig de les nostres institucions.

La UGT de Catalunya, com a sindicat, hauria de donar suport a les polítiques encaminades a la defensa de les persones i, de manera prioritària, de les persones que estan en situacions de indefensió i precarietat.

Participaciones de los lectores

Canvi climàtic i tempestes incontrolables

Meritxell Tenas Picas Ripoll

Nevades impressionants a l'hivern, plogudes estiuenques poc habituals, calor extrema al Prepirineu tot l'estiu i ara l'exhuracà Leslie que ha a... Seguir leyendo

Els conductors i la contaminació de l'ambient

Albert Altés Vic

Treballo des de fa molts anys. Pago tot allò a què m'obliga l'Estat. Si puc, em compro un cotxe legal (entre altres coses per poder anar a... Seguir leyendo

"¿Por qué no existen medidas preventivas contra el robo en el metro?"

Clara Escolano Sant Climent de Llobregat

El otro día me olvidé de ponerme la mochila delante con las prisas. Y, cuando me di cuenta, pensé que por un día no habría pasado nada. Pues fui a coger mi monedero ... Seguir leyendo

Rèplica de l'Ajuntament: Paviments descatalogats

Ester López Ecologia Urbana. Ajuntament de Barcelona

En relació a la carta adreçada per Julián... Seguir leyendo

Rèplica de l'Ajuntament: "Tothom ha de ser conscient de la importància del manteniment de l'espai públic"

Ester López Ecologia Urbana. Ajuntament de Barcelona

En resposta a la carta La degradación prog... Seguir leyendo