Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Caldrà forjar un nou renaixement artístic, altrament ens n'anirem en orris..."

El galerista Andrew M. Dawes (a la derecha) explica la exposición de Víctor Bayonas que acoge la sala Gallery Opening a unos vecinos, en el barrio de Canyelles. 

El galerista Andrew M. Dawes (a la derecha) explica la exposición de Víctor Bayonas que acoge la sala Gallery Opening a unos vecinos, en el barrio de Canyelles.  / Martí Fradera

Barcelona ha estat un fogar de grans artistes, per la qual cosa hi van proliferar les galeries d'art. A la Rambla de Catalunya s'hi trobaven les prestigioses Sala Vayreda dels Maragall i la Sala Rovira, dedicada als dibuixants i aquarel·listes. A Consell de Cent, la Sala Gaspar que exposà a Picasso, al Passeig de Gràcia hi havia la Syra i La Pinacoteca, i al carrer Petritxol, la Sala Parès -encara existeix- en la que hi exposaren els més grans artistes de Catalunya.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Recordo que als dissabtes a la tarda feien el 'tour' de les exposicions els crítics d'art Joan Cortés de 'La Vanguardia', Alberto del Castillo del 'Diario de Barcelona', Àngel Marsà de 'El Correo Catalán' i Rafael Santos Torroella de 'El Noticiero Universal', els quals, entre ells, les comentaven amb bonhomia i sagacitat. Les seves crítiques eren llegides ferventment pels col·leccionistes i els amants de l'art.

Però amb l'evolució-involució de l'art oficial dels nostres dies -gargots, esoterismes abstractes i instal·lacions- la pluralitat de la crítica d'art tal i com era entesa al segle XX ha deixat d'existir a la premsa diària. Caldrà forjar un nou Renaixement, altrament ens n'anirem en orris...

Participaciones de loslectores

Másdebates