Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Cal trencar amb la visió eurocentrista del feminisme"

Mujeres combatientes de las Fuerzas Democráticas Sirias SDF asisten a una manifestación en apoyo del líder militante kurdo Abdullah Ocalan en la ciudad de Qamishli de mayoría kurda en el noreste de Siria.

Mujeres combatientes de las Fuerzas Democráticas Sirias SDF asisten a una manifestación en apoyo del líder militante kurdo Abdullah Ocalan en la ciudad de Qamishli de mayoría kurda en el noreste de Siria. / Hector B Pérez (AFP)

Sempre es parla de reivindicar el feminisme per a totes les dones, de lluitar en contra la desigualtat de gènere i l'opressió de la dona, però, exactament de quina dona estem parlant? I de quin feminisme?

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Avui en dia és sabut que no hi ha un feminisme universal, sinó diversos. Si parlem de feminisme universal, estem englobant a totes les dones en una mateixa lluita, sense tenir en compte els factors que influeixen en la seva manera de viure la realitat, com la seva ètnia, situació econòmica, orientació sexual, etcètera.

Per tant, és essencial posar de manifest que no existeix "el" feminisme, atès que una dona blanca heterosexual i burgesa no viu la mateixa lluita que una dona racialitzada o migrant, lesbiana, trans, etcètera.

Cal fer aquesta diferenciació i trencar amb la visió eurocentrista del feminisme.

Participaciones de loslectores

Másdebates