Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Cal més transport públic i no peatges per frenar la contaminació a Barcelona"

Señales de zona de baja emisión a la altura del tanatorio de L’Hospitalet de Llobregat.

Señales de zona de baja emisión a la altura del tanatorio de L’Hospitalet de Llobregat. / DANNY CAMINAL

L'Ajuntament de Barcelona està estudiant un pla B en cas que la mesura ZBE no assoleixi l'objectiu de reduir les emissions de la ciutat. Tal com ha exposat l'alcaldessa, l'alternativa es basa en implementar un peatge per poder entrar a la ciutat i així fomentar més l'ús del transport públic. S'ha preguntat l'ajuntament per què la gent prefereix anar amb el seu cotxe privat i no amb transport públic?

Durant els darrers anys s'ha millorat el sector de la mobilitat pública dins de les ciutats però, i als afores? En el cas de comarques, trobem molts pobles que no disposen de transport públic, així doncs s'han de desplaçar, per exemple, fins a Vic o rodalies per poder agafar la línia d'autobusos e12, que passa amb força freqüència i és directa a Barcelona. Tot i això, moltes vegades els busos van plens i has d'esperar al següent o arriscar-te a arribar tard anant amb la línia R3 de tren. Com és comprensible, la majoria de gent que ha d'agafar el cotxe per poder-se desplaçar amb transport públic, triarà anar amb cotxe cap a Barcelona.

Comarques és només un exemple de la falta de xarxes de transport públic a Catalunya. Així doncs, si realment les institucions es volen comprometre a reduir el canvi climàtic amb mesures implementades pels països nòrdics, primer cal oferir les mateixes infraestructures que aquests països tenen i no començar pels peatges.

Participaciones de loslectores

Másdebates