Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Cada vegada menys treballadors i més jubilats

Fátima Báñez, ministra de Empleo. 

Fátima Báñez, ministra de Empleo.  / Ismael Herrero

Darrerament s'està parlant molt que s'estan acabant els diners per les pensions i sobre aquest tema m'agradaria fer les següents reflexions:

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Se sap que el sistema de pensions se sustenta, o se sustentava, de les quotes que ingressen empreses i treballadors per aquest concepte a la seguretat social. Ara bé, què passa? Doncs que cada vegada hi ha menys gent que treballa i més jubilats.

L'altre dia, Bankia anunciava la prejubilació de 2.000 empleats i l'acomiadament "voluntari" d'uns altres tants. Però no només Bankia, tots els altres bancs han reduït les seves plantilles a la mínima expressió, ja que tant si t'agrada com si no, has de fer les teves gestions en línia. I així podem seguir... Ja fa molt de temps, les benzineres van prescindir dels seus empleats, les grans superfícies posen caixes on tu et pagues la teva compra, les àrees de peatge han substituït els seus empleats per pagament automàtic, etc.

Tot i això la ministra Fátima Bañez insisteix que s'estan creant llocs de treball. Quants i com? La majoria de feines són de baix preu, becaris que treballen per 0 euros, per no parlar de l'economia submergida, gràcies a la qual moltes famílies poden menjar.

És evident que cada vegada hi ha més jubilats. Bé, contra això ben poca cosa es pot fer, tret d'estar contents per la longevitat que hem assolit. Però estic segura que, si tots els diners (s'haurien de quantificar) que ens han robat tornessin a les arques públiques, si els sous pugessin a salaris dignes i es cotitzés per ells i es fes que l'economia submergida aflorés (sense sancions), alguna cosa milloraríem.

Participaciones de loslectores

Másdebates