Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Bombers i llars solitàries

Bomberos de Barcelona llevan colchones al pabellón del Vall d’Hebron.

Bomberos de Barcelona llevan colchones al pabellón del Vall d’Hebron. / AJUNTAMENT DE BARCELONA

En els darrers dies estem descobrint una realitat incòmoda que apareix de manera residual en els mitjans de comunicació: les entrades de bombers en pisos de persones que han mort soles a les seves llars des de la segona quinzena de març. Els mitjans que reporten la notícia expliquen que el nombre d'intervencions s'han multiplicat de manera molt important respecte a les que es van fer durant el mateix període de l'any passat. Aquesta notícia s'ha donat sobretot a les ciutats de Barcelona i Madrid. D'una manera una miqueta confusa, els articles que he llegit fins al moment s'esforcen a relatar que no és clar que existeixi una relació directa entre el nombre d'entrades en pisos on s'ha trobat una persona morta que vivia sola i la pandèmia que s'ha acarnissat especialment amb les persones grans.

Entretodos

Malauradament i encara que s'intenti maquillar aquesta desastrosa realitat, existeix, sens dubte, una relació entre les persones que han mort soles en les seves llars i el covid-19. Solament a Barcelona gairebé 90.000 persones grans viuen soles, és alarmant, i és una realitat molesta per a molts organismes públics, pels quals cuidar de les persones com es mereixen implicaria ampliar els serveis de teleassistència i de cures a la llar.

Les conseqüències de l'odiat virus en les residències de la tercera edat han estat nefastes, no ho ha estat menys la quantitat de persones que han agafat el virus i s'han vist obligades a confinar-se. Aquestes persones no han acudit, per por, als seus centres de salut, no han trucat als telèfons d'emergència , ja sigui perquè han preferit acabar els seus dies a casa o perquè a la televisió s'ha insistit una i mil vegades que els hospitals estaven col·lapsats i, fins i tot, s'ha insinuat que es duria a terme un triatge.

En resum, un dia qualsevol, algú ha avisat als bombers perquè tiressin la porta avall d'un munt de llars solitàries per a descobrir una terrible realitat que amaga un final que ningú desitja: morir en solitud.

Participaciones de loslectores

Másdebates