Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

'Black Friday', una crida al consumisme

Día de compras en el Black Friday del 2018.

Día de compras en el Black Friday del 2018. / Josep Garcia

Arriba el Black Friday, i amb ell la invitació al consumisme més implacable. Vivim en una societat capitalista, que necessita persones addictes al consum, que encara que tinguin cada vegada més coses necessitin seguir comprant.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Segons Javier Garcés Prieto, psicòleg, president de la Asociación de Estudios Psicológicos y Sociales, "el punt clau per entendre l'evolució de la societat de consum, és que aquells que controlen el sistema econòmic no estan interessats en el benestar psicològic dels ciutadans, ni en la seva realització personal". El que desitgen és que el mercat segueixi en constant expansió, que no deixin d'augmentar els beneficis de les empreses. Passant per sobre de la vida, a costa de tot el que pugui suposar.

Per mantenir aquest sistema, el màrqueting i la publicitat són peces clau. S'encarreguen de mantenir-nos com a consumidors, estimulant-nos permanentment per injectar a les nostres vides tots els productes i serveis que se'ns ofereixen, creant-nos falses necessitats.

Participaciones de loslectores

Másdebates