Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Bars o quioscos a les places i parcs públics: per què no?

El Parque de la Ciutadella.

El Parque de la Ciutadella. / Ricard Cugat

Els experts estan d’acord que per evitar la transmissió del coronavirus els espais més segurs són els espais oberts. Tot i la recomanació de les autoritats de reduir la vida social al mínim, a Barcelona (i a molts altres llocs) la gent segueix sortint i trobant-se, i les terrasses dels bars són els llocs preferits. Però quines terrasses tenim a Barcelona?

Camino i veig tauletes col·locades a les voreres, on de vegades dificulten el pas dels vianants. Sovint no tenen barreres verdes que les aïllin, i això que es troben a prop d’on passen els cotxes i les motos, o ara, a les noves zones pintades per l’Ajuntament, ocupen el que eren carrils per a vehicles. En moltes terrasses es respira un aire molt contaminat, i també es fa difícil mantenir una conversa pel soroll.

Segueixo caminant i trobo algun espai verd, alguna plaça i fins i tot algun parc. Què s'hi pot fer en aquests espais, que serien segurs per a trobades amb amics i amigues? S'hi pot passejar, fer esport, portar-hi els nens... També pots seure en un banc a xerrar, si hi vas amb algú. I si us ve de gust prendre alguna cosa? Bars, quioscos, gelateries... on són? Diria que n'hi ha ben pocs que estiguin ubicats a places o parcs públics. En general, si descomptem les platges, l'espai públic sembla estar dividit entre activitats comercials privades, col·locades als llocs més inconvenients, i activitats no comercials, que són les que es poden fer als parcs i les places. Aquesta estricta divisió d'activitats no concorda amb la percepció de molts de nosaltres, que pensem en els bars, els quioscos, les gelateries gairebé com a serveis públics, encara que s'hi hagi de pagar.

Desgraciadament, aquests darrers mesos alguns bars i botigues han hagut de plegar; altres es veuran obligats a fer-ho en el futur. Per què l'Ajuntament no fa algunes obres i permet obrir establiments on fins ara no n'hi havia, en zones que són agradables i segures com ara les places i els parcs?

Participaciones de loslectores

Másdebates