Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Barrejar la 'Cançó sense nom' de Lluís Llach amb l'1 d'octubre és una manipulació"

Entrega de Medalla de Honor a las víctimas de la represión y a los colectivos jurídicos que las defienden.

Entrega de Medalla de Honor a las víctimas de la represión y a los colectivos jurídicos que las defienden. / Marta Pérez (EFE)

El 10 de setembre, en l'acte d’entrega de la Medalla d’Honor del Parlament als més de 3.000 represaliats per l’1-O he sentit la 'Cançó sense nom'. Es tracta d’una cançó del Lluís Llach, com a hores d’ara quasi tothom ja deu saber, de l'any 1976 (crec, poc després de la mort de Franco) i que considero totalment fora de lloc en aquest acte. Tan fora de lloc que he tancat la TV.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Per més que sigui un acte en honor dels represaliats de l'1 d’octubre, l’esperit de la cançó no va per aquí. Té un missatge antimilitarista molt potent, en un moment històric determinat i que en tot cas hauríem d’escoltar com a fons de les notícies de cada dia quan els mitjans de comunicació ens informen de Palestina, Afganistan, Síria, dels rohingyas, Etiòpia, Iemen, que ja ni recordem quants anys fa que duren i tants llocs arreu del món on es fan servir les armes que els països del primer món fabriquem i els hi venem.

Desconec si els qui han escollit aquesta cançó són conscients que probablement persones de menys de 30 anys no la coneixen, ni tampoc el seu context històric, i barrejar aquesta cançó amb l’1 d’octubre és manipulador i distorsionador de la realitat. Desenfocat, inapropiat... en fi. Estic decebuda, un cop més.

Participaciones de loslectores

Másdebates