Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Barcelona, ¿una ciutat per a tothom?"

Bicicletas circulando por el paseo de Sant Joan, el pasado septiembre.

Bicicletas circulando por el paseo de Sant Joan, el pasado septiembre. / Manu Mitru

Ana Ramírez Llaràs

Val, Barcelona és una ciutat molt moderna; les bicis omplen la ciutat; els patinets, també; les motos circulen per les voreres si volen... En fi, només ens manca als vianants un vestit amb casc i llums i llavors serem moderns del tot. El problema, i fora bromes, és la gent més fràgil... Gent gran amb dificultat de mobilitat, persones cegues (¿heu vist que cada vegada hi ha menys persones cegues pel carrer?). Aquestes persones, que potser demà serem nosaltres, no poden reaccionar de manera ràpida davant d'aquests vehicles que, de manera impune, van per les voreres a la velocitat màxima i que tampoc respecten els semàfors. Molts sembla que vagin jugant, d'un costat a l'altre... m'imagino que ha de ser divertit 'torejar' a la gent. I no parlem dels grups de turistes que van tots junts recorrent la ciutat, pujant i baixant de les voreres. "La ciutat és teva" (ciutat sense llei), imagino que és l'eslògan d'aquestes empreses per captar turistes.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Tota aquesta problemàtica que expressem a través d'articles dels diaris i de cartes dels ciutadans, sembla que els responsables polítics, que són els que ho poden resoldre, no la sentin. Sí que fan carrils bicis, però educació cívica, no. D'acord, allà ells i la seva conciència de convertir una bella ciutat en una ciutat perillosa. Els responsables polítics haurien de protegir els seus carrers, i més a les persones fràgils. Potser tampoc no creuen o no han llegit els informes de les ciutats amigues de les persones grans de l'OMS.

Participaciones de loslectores

Másdebates