Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Barcelona, la ciutat caòtica que funciona gràcies a la inèrcia dels barcelonins

Imagen del tranvía a su paso por Maria Cristina.

Imagen del tranvía a su paso por Maria Cristina. / RICARD CUGAT

"Barcelona ciutat d'acollida, cosmopolita, solidària", són paraules de la nostra alcaldessa, la senyora Colau. Barcelona és tot això però malauradament és molt més. És un desgavell, una ciutat que funciona gràcies a la inèrcia dels barcelonins, ja que ningú la governa. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

L'alcaldessa Colau, activista de professió, no fa la seva feina ni ha solucionat cap dels problemes de Barcelona -malgrat els importants recursos de la ciutat-, ni tan sols el dels desnonaments que la va portar a la seva posició actual.

Als problemes d'inseguretat ciutadana, brutícia, manters, pisos turístics il·legals, tràfic de drogues, immigrants menors que volten pel carrer sense cap tutela o supervisió, el setge del taxi, etcètera, ara s'hi afegeix novament la connexió dels tramvies. Sembla la pel·lícula 'El dia de la marmota': no estava tancat, el tema?

Quina és la raó de tornar a intentar-ho? No n'hi ha prou amb els quilòmetres de carril bici que obstaculitzen el trànsit rodat? No hi ha sistemes de transports suficients? No s'adonen que es carregaran una de les artèries fonamentals de la ciutat, la Diagonal? En comptes de destinar els diners -segurament una quantitat indecent- a solucionar problemes importants de la ciutat (voreres en pèssimes condicions, ajuts socials a la gent gran, manca d'habitatge social, inseguretat als carrers, neteja de façanes i persianes pintades, etcètera), creem un altre problema de mobilitat en reduir de manera important l'espai de circulació en una de les artèries més importants de la ciutat. I, a sobre, hem de sentir -com va dir la regidora Janet Sanz- que "és una reivindicació popular". Inaudita, aquesta falta de serietat: en l'enquesta que va fer l'alcalde Hereu, la resposta va ser no, oi? Per què no deixen tancat el tema o, en tot cas, tornen a fer una enquesta als barcelonins? Està justificat tècnicament que aquesta obra beneficiarà la ciutat i els ciutadans? Hem votat els partits polítics amb representació a l'alcaldia perquè tornin a treure un tema tancat? Senyors polítics, no els hem donat una carta en blanc, el tema del tramvia era un tema tancat que, a més, no era al seu programa electoral.

Senyors polítics, si us plau, governin amb seny i utilitzin els recursos dels ciutadans de forma raonable i com ho faria un bon pare de família que, naturalment, no llençaria els diners pel clavegueram en una costosa obra sense cap ni peus. Els recursos de la ciutat no són inesgotables.

Com a ciutadana, exigeixo que es tutelin els interessos dels usuaris. Tenim dret a un govern eficient i acurat. 

Participaciones de loslectores

Másdebates