Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Banderes i violència

Batalla campal de fanáticos de clubs de fútbol en el café Zurich el día 12.

Batalla campal de fanáticos de clubs de fútbol en el café Zurich el día 12. / REUTERS TV

Entre la manifestació de juliol del 2010 contra la retallada de l'Estatut per part del Constitucional, passant per les diades organitzades per l’ANC fins a les darreres mobilitzacions per la llibertat dels presos polítics catalans, s’han manifestat una suma de prop de 10 milions de ciutadans per la independència de Catalunya. Incidents violents, físics o verbals: 0.

Només entre setembre i octubre: dia 22, concentració davant la seu ANC; amenaces, agressió a un vianant, insults i escopinades a conductors. Dia 1, agressions per part de la policia espanyola contra ciutadans pacífics que només anaven a votar. Dia 8, manifestació a Barcelona de 375.000 persones (vingudes de tot l’estat espanyol) convocades per SCC, una desena d’incidents entre coaccions, amenaces i agressions físiques amb lesió. Dia 9, agressions violentes contra manifestants pacífics a València. Dia 12, 65.000 unionistes a la Plaça Catalunya, batalla campal amb destrosses al bar Zurich, agressions a vianants. Dia 24, set policies espanyols de paisà protagonitzen una baralla al Born; dia 27, centenars d’individus amb banderes espanyoles entren en un institut  amenaçant nens de 12 anys i agredint professors, trenquen vidres a Catalunya Ràdio i estomaquen vianants. Dia 29, 300.000 ciutadans unionistes (vinguts d’arreu de l’estat espanyol), atacs físics a vianants (un jove sij, un taxista i una treballadora de Ferrocarrils, ferits) i provocacions als Mossos. Agressions d’odi i racials.

Potser és una coincidència, però quan surten banderes espanyoles al carrer, els incidents (majoritàriament silenciats pels mitjans espanyols) estan més que garantits.

Participaciones de loslectores

Másdebates