Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Badalona, bressol del bàsquet"

BÁSQUET DE NIVEL, ’FUTBITO’ DE COLEGAS. Un grupo de filipinos, auténticos locos de la NBA, practican en la cancha de la calle de Valldonzella. Abajo, virtuosos sudamericanos desayunan y juegan en el Vall d’Hebron.

BÁSQUET DE NIVEL, ’FUTBITO’ DE COLEGAS. Un grupo de filipinos, auténticos locos de la NBA, practican en la cancha de la calle de Valldonzella. Abajo, virtuosos sudamericanos desayunan y juegan en el Vall d’Hebron. / Texto y fotos: Emilio Pérez de Rozas

Badalona és coneguda en l'àmbit estatal per diferents motius, però el més rellevant, a Europa, és el bàsquet.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Des de fa dues dècades, la ciutat ha perdut pistes públiques. Les que hi queden, no tenen un manteniment per part de l'Administració. Molts usuaris i usuàries de diferents districtes no poden anar a jugar, ja que a les pistes o falta un taulell, o una anella o el paviment està molt deteriorat i fa impossible botar la pilota.

Ara, som seu de la Copa del Rei. L' Ajuntament, de forma ràpida, ha començat a arreglar els diferents poliesportius municipals, on els clubs privats gaudiran d'aquesta dosi econòmica. Mentrestant, el carrer, on neix l'esperit esportiu, on fas nous amics, on fas la primera teva cistella, on caus, seguirà en l'oblit. La plataforma Juguem a Bàsquet som un grup on joves i adults volem recuperar l'essència del bàsquet, on lluitem per tornar a jugar al carrer i perquè Badalona estigui per sobre de qualsevol ciutat europea, des dels Balcans, passant per Rússia, Alemanya i França.

Hem fet trobades amb diferents membres actuals del consistori, hem entrat en el ple de l'Ajuntament del passat mes d'octubre. La gent ens recolza, ja que el que demanem és un benefici sa per tots. L'esport és cultura i quant més esport tinguem, més fomentarem els valors als més petits.

El nostre treball i compromís amb aquest projecte és el mapeig de diferents punts on manca aquest espai en clau bàsquet i instal·lacions en districtes on tothom pugui gaudir i no hagi de desplaçar-se molt lluny.

A les nostres xarxes socials, tan a Twitter com a Instagram, podeu trobar les diferents pistes públiques que la gent ens ha enviat per visualitzar les mancances de les que parlem, on reflexem la realitat a menys d'un mes per la arribada de la Copa al nostre municipi.

Volem ser ciutat europea del bàsquet o volem bàsquet a la ciutat?

Participaciones de loslectores

Másdebates