Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Aturem el motor de l’obsolescència programada"

"Aturem el motor de l’obsolescència programada"

Pixabay

Eric Martínez Sánchez

L'obsolescència programada és el motor secret de la nostra societat de consum des dels anys vint. Es basa en el desig del consumidor de posseir alguna cosa una mica més nova abans que sigui necessari. Consisteix en un procés en el qual els fabricants van començar a escurçar la vida dels productes per treure'n benefici, ja que així els compradors es passaran la vida comprant, utilitzant i llençant successivament. Però jo vull parlar de la relació que té aquesta amb la crisi ecològica global i el desenvolupament sostenible.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

En produir tanta quantitat de productes amb una vida tan curta fa que hàgim de produir una quantitat més elevada d'aquests i llavors utilitzem molts més recursos que produeixen més contaminació pel nostre planeta, i així fem una contribució de l'efecte hivernacle, potenciant la crisi ecològica global.

Afecta la sostenibilitat ambiental, ja que els recursos són limitats i estem fent una gran despesa d'aquests. També afecta la sostenibilitat econòmica perquè està creant que les indústries cada vegada siguin més poderoses, i llavors impulsen el consumisme. I per últim, afecta la sostenibilitat social perquè està creant desigualtats socials, és a dir, els països desenvolupats són els principals consumidors d'aquests productes mentre que els països pobres no poden adquirir-ne i cada vegada són més marginats. Per aquest motiu hem d'aturar l'obsolescència programada.

Participaciones de loslectores

Másdebates