Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Aquest hivern passarem molt fred si no es bonifica més, per exemple, el gasoil de calefacció"

Un radiador

Un radiador

La meva família viu a una casa de més de 300 anys d’antiguitat, situada al petit nucli del Mujal (Bages) on, als hiverns, les temperatures son molt baixes. Fa mes de 25 anys vam posar la calefacció amb l’únic sistema que existia llavors, el gasoil. Tenim un dipòsit de 1.700 litres i per les mides i característiques de la casa solem gastar entre 2.000 i 3.000 litres per passar l’hivern, depenent dels anys.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Amb els preus actuals del gasoil B de calefacció, al voltant d’1,50 euros i posant que sigui un bon any pel que fa al fred, passar el proper hivern ens costarà entre 3.000 i 3.500 euros, quan fins abans de la crisi d’enguany ens costava menys de la meitat.

Al Mujal no hi arriba el gas natural, i canviar el sistema de calefacció actual per un altre –geotèrmia, biomassa, plaques solars... -suposa una despesa superior als 15.000 euros que no podem afrontar, malgrat que els hiverns aquí son realment freds i la calefacció és imprescindible per viure-hi

En les diverses mesures que els Governs –central i de la Generalitat- estan aprovant per ajudar a passar aquesta crisi, no es contempla bonificar el gasoil de calefacció, que únicament compta amb el descompte general de 20 cèntims.

Crec que des dels Governs s’hauria de bonificar més el gasoil de calefacció de les zones on el clima és especialment fred o bé establir ajuts específics suficients i que arribin a tothom –cosa que ara no passa- per poder substituir el sistema de calefacció, ja que de seguir així els poblets del rerepaís acabaran de quedar despoblats.

Participaciones de loslectores

Másdebates