Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Aquest és un Nadal diferent, i les nostres prioritats també ho han de ser"

Luces a punto en el paseo de Gràcia.

Luces a punto en el paseo de Gràcia. / RICARD CUGAT

Laura Morales Magrazo

Com cada hivern, els carrers de Barcelona s'il·luminen per ambientar la ciutat amb esperit nadalenc com a senyal que les festes són a tocar. L'encesa de llums és un recordatori que indica que ja toca anar a comprar els regals de Nadal, i durant aquestes dates les botigues s'omplen de gent i d'un ambient eufòric i ansiós.

Aquest any, però, no és un any qualsevol. La nostra societat està patint una gran crisi múltiple; sanitària, econòmica, política, social i cultural. Per tal d'intentar millorar la situació, l'Ajuntament de Barcelona ha decidit augmentar un 65% les inversions en llums de Nadal respecte a l'any passat. En total, s'hi han destinat 1,7 milions d'euros. Amb això, volen incentivar les vendes de les botigues del centre de la ciutat que tant estan patint la crisi.

Tanmateix, les ucis segueixen plenes; molts negocis d'hostaleria i restauració es veuen obligats a tancar per sempre; diverses botigues de la ciutat es veuen ofegades i saben que ni tan sols el Nadal les podrà salvar, i milers de famílies s'ofusquen pensant com arribaran a final de mes.

Fins ara, l'únic pensament que tenia en contra dels llums de Nadal era el malbaratament d'energia que suposen. Aquest 2020, no és només el tema mediambiental el que em preocupa, sinó que, més enllà d'això, pateixo per les famílies que tenen necessitats bàsiques no cobertes, per les autònomes i autònoms que no van poder rebre ajuts, per qui ha perdut la seva llar, i per tots els ciutadans i ciutadanes que, per culpa de la pandèmia, aquest Nadal no tindran cap il·lusió.

No podem tancar els ulls davant tants problemes i fer veure que res està passant; aquest any més que mai hem de plantejar-nos revisar la nostra llista de prioritats.

Participaciones de loslectores

Másdebates