Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Aquarius: cal trobar formes que evitin la fugida massiva en origen

El ’Aquarius’ .

El ’Aquarius’ . / DARRIN ZAMMIT LUPI (REUTERS)

Ara, després d'un acord dels governs de diferents països de la Unió Europea per repartir i acollir els immigrants, Espanya, més concretament Catalunya, acollirà un número concret d'immigrants rescatats pel vaixell Aquarius.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Però mentre es decideix acollir-ne uns, es decideix repatriar-ne uns altres. A uns se'ls diu que poden quedar-s'hi i a d'altres se'ls expulsa. Quina diferència hi ha?

Mentrestant, a aquests que s'acull se'ls proporcionarà un modus vivendi perquè no passin a ser manters d'un dia per l'altre per poder menjar?

Continua sent una solució poc efectiva per al gran problema que hi ha a la Mediterrània. Una reunió d'un cap de setmana no pot ser suficient per abordar-lo i aportar-hi solucions determinants.

Continua sent necessari proporcionar als països d'origen formes de subsistir que evitin la fugida massiva de persones cap a Europa. La col·laboració entre tots els països, els receptors i els d'origen de la immigració, és l'única via que pot donar una solució a la llarga.

S'han de crear les bases suficients de fonts de riquesa i benestar als països que ho necessitin per tal que els seus habitants no es trobin en el destret d'haver-se d'anar només que per poder sobreviure, alhora que una gran part són víctimes de les màfies pel camí o d'una nova manera de misèria un cop han arribat a un nou país.

Participaciones de loslectores

Másdebates