El Periódico

La aportación de los lectores

Publica una carta del lector

L'aprovació dels pressupostos sí que és un acte de sobirania

ACN

Los detenidos por quemar fotos del Rey en la Diada explican en una rueda de prensa su negativa a comparecer ante el juez, el pasado 2 de diciembre de 2016.

Jordi ZabalaRubí

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Miércoles, 14 de diciembre del 2016 - 12:52 h

La CUP demana la dimissió del conseller Jordi Jané. El motiu esgrimit és la participació dels Mossos d'Esquadra en la detenció, per ordre judicial, dels presumptes autors de la crema de retrats del rei Felip VI. Potser la CUP interpreta que practicar actes de reafirmació de la sobirania catalana i de desobediència a l'Estat consisteix en efectuar 'happenings' catalogables com a 'íncívics', com poden ser, per exemple renegar del nom del pare o cremar estampes de sants.

S'equivoquen i cauen en el parany de l'Estat; hi han caigut de quatre grapes i ara demanen que el cap de les nostres forces de seguretat pagui el pastís. Per què no demanen als jutges i funcionaris del Jutjat Contenciós-administratiu Número 14, on el Partit Popular ha denunciat l'obertura de l'ajuntament badaloní el passat 12 d'ocubre, que també dimiteixin? Per què no demanen la dimissió dels funcionaris que, per por a perdre la feina, no acudiren a treballar al consistori badaloní el mateix dia?

La CUP ha d'assumir la seva responsabilitat, sense demanar l'assistència de tercers. En cas contrari farà el joc de l'Estat, dividint-nos i debilitant el projecte que ha de ser de tots i per a tots; sense simbologies sagrades ni mandats divins inapelables.

Un acte de desobediència i sobirania és l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat, que recolliran la partida necessària per poder convocar un referèndum el proper setembre.

Participaciones de los lectores

¿Por qué tanta desigualdad?

Pat Villanueva Pons Vilassar de Mar

Un día cualquiera en La Rambla de Barcelona

Jordi Querol Barcelona

España va bien

Manuel Gutiérrez Cañizares Bigues i Riells

Cuando nos preocupa que la fiesta nacional, los toros, sea nuestro estandarte, España va bien.... Seguir leyendo

Alianzas e indultos

Jordi Querol Barcelona

La campaña de las izquierdas se centra en denunciar la radicalización de la derecha, y los partidos de Colón señalan que el bloque de la moción... Seguir leyendo

Voto (in)útil

Miguel Fernández-Palacios Gordon Madrid

Abogan todos los partidos que, para no tirar el voto a la basura, les votemos a ellos. "Voto útil", lo llaman.... Seguir leyendo

El arte como consuelo

Enric Vivanco Barcelona

La película 'La sombra del pasado', basada en la obra del pintor Gerhard Richter, interpela a Kafka cuando señala qu... Seguir leyendo

La fiscalidad en España: mirada de derecha a izquierda

José Manuel Fernández Arroyo Barcelona

En este país es muy frecuente que cuando gobierna la izqui... Seguir leyendo

Fatalidad en Notre Dame

Moisès Stanckowich Gavà

Una carta de Pablo Iglesias...

Casilda Acebal Miñano Pamplona

Acabo de recibir una carta de Pablo Iglesias, la he abierto con un poco de desgana. La política últimamente me produce rechazo. Si... Seguir leyendo