El Periódico

La aportación de los lectores

Publica una carta del lector

L'aprovació dels pressupostos sí que és un acte de sobirania

ACN

Los detenidos por quemar fotos del Rey en la Diada explican en una rueda de prensa su negativa a comparecer ante el juez, el pasado 2 de diciembre de 2016.

Jordi ZabalaRubí

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Miércoles, 14 de diciembre del 2016 - 12:52 h

La CUP demana la dimissió del conseller Jordi Jané. El motiu esgrimit és la participació dels Mossos d'Esquadra en la detenció, per ordre judicial, dels presumptes autors de la crema de retrats del rei Felip VI. Potser la CUP interpreta que practicar actes de reafirmació de la sobirania catalana i de desobediència a l'Estat consisteix en efectuar 'happenings' catalogables com a 'íncívics', com poden ser, per exemple renegar del nom del pare o cremar estampes de sants.

S'equivoquen i cauen en el parany de l'Estat; hi han caigut de quatre grapes i ara demanen que el cap de les nostres forces de seguretat pagui el pastís. Per què no demanen als jutges i funcionaris del Jutjat Contenciós-administratiu Número 14, on el Partit Popular ha denunciat l'obertura de l'ajuntament badaloní el passat 12 d'ocubre, que també dimiteixin? Per què no demanen la dimissió dels funcionaris que, per por a perdre la feina, no acudiren a treballar al consistori badaloní el mateix dia?

La CUP ha d'assumir la seva responsabilitat, sense demanar l'assistència de tercers. En cas contrari farà el joc de l'Estat, dividint-nos i debilitant el projecte que ha de ser de tots i per a tots; sense simbologies sagrades ni mandats divins inapelables.

Un acte de desobediència i sobirania és l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat, que recolliran la partida necessària per poder convocar un referèndum el proper setembre.

Participaciones de los lectores

Rèpica de Cementiris de Barcelona: "Els productes fitosanitaris són motiu de preocupació"

Jordi Valmaña Director General de Cementiris de Barcelona

En resposta a la carta apareguda ... Seguir leyendo

La solución independentista es la peor entre todas las posibles

Quim Durall Banyoles

Lo siento, pero, sinceramente, es así. La organización de un país es de una envergadura tremenda. Es como un inmenso tren de numerosísimos vagones algunos de los cua... Seguir leyendo

Calumnia contra Sánchez, que algo queda

Julián Fernández Madrid

En esta campaña de acoso y derribo emprendida por los líderes del PP y Ciudadanos, Casado y Rivera, contra el legítimamente elegido presid... Seguir leyendo

Catalunya: la veritat no interessa

Josep Megias Sant Adrià de Besòs

Avui dia sembla que els ciutadans s'interessen més pels relats que per la veritat. Sembla que ningú o gairebé ningú s'ha adonat que la pol... Seguir leyendo

La Policía Nacional también fue pasiva el 1-O

Sara Høyrup

No solamente los Mossos fueron pasivos el 1-0. También lo fue la Policía Nacional delante del colegio Mila i Fontana... Seguir leyendo

Carril bici en Sant Cugat: ¡así no!

Alfons Sánchez C. Sant Cugat del Vallès

"Si Catalunya fuera independiente, se empobrecería notablemente"

Antonio Pujol Armenteros Barcelona

"Gràcies, senyora Colau, per dificultar la mobilitat a Barcelona"

Pol Amat Barcelona

Carta a los inversores de Inditex: "Quiero que me paguen una tienda en BCN"

Alex Zamora Regidor Barcelona