El Periódico

La aportación de los lectores

Publica una carta del lector

17 anys a l'espera de l'Institut Angeleta Ferrer

DIOGO LUCATO

Magalí Szalardi y Laura CardúsBarcelona

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Lunes, 4 de julio del 2016 - 08:52 h

La planificació escolar de la Dreta de l’Eixample passa per moments difícils.  Enguany, el Consorci d’Educació ha hagut de crear cinc línies addicionals o ‘bolets’ en escoles d’Infantil i Primària, reconeixent de facto que s’havia equivocat de molt en la planificació i que faltaven 125 places que no havia contemplat. Les places d’escola pública són cada cop més sol·licitades, ja que aquesta opció és cada vegada de major qualitat. A això se li suma que les iniciatives que lideren moltes escoles públiques en quant a renovació pedagògica atrauen cada vegada més famílies.

A la Dreta de l’Eixample s’han construït diverses escoles públiques d’educació Infantil i Primària en els darrers anys (Escola Fort Pienc, Escola Fructuós Gelabert i Escola dels Encants), però en canvi no s’ha previst cap institut que permeti donar resposta a un increment de demanda que ara ja està arribant a l’etapa de Secundària i que encara augmentarà més els propers cursos. Tant és així que si tots els alumnes que avui acaben sisè de Primària en centres públics del Districte vulguessin continuar la seva etapa d’educació obligatòria en un dels instituts públics que tenen adscrits, un de cada quatre no ho podria fer perquè l’oferta actual és insuficient.

A tot plegat s’afegeix que al carrer de Marina, entre Consell de Cent i Diputació hi ha un solar que l’Ajuntament de Barcelona va cedir el 1999 a la Generalitat perquè s’hi construís l’Institut Angeleta Ferrer. 17 anys després i malgrat la manca de places públiques d’institut, continuem esperant.  Els barris de Fort Pienc i Sagrada Família reclamem un institut que permeti tenir accés a una educació pública i de qualitat en el nostre entorn. És una qüestió de justícia. #volemInstitutAngeletaFerrer!

Participaciones de los lectores

Camareros y cuidadores en Sabadell

Elisabet Vila López Vacarisses

¿Por qué no tengo derecho a cobrar por toda mi vida laboral?

Mario Martínez Barcelona

Dimisiones por conocer a un corrupto o haber comido con él

Felipe Pajares Ladrero Málaga

Les necessitats de l'institut de Viladecans Josefina Castellví

Enrique Atencia Frendo Viladecans

La proliferación de urracas en el área metropolitana de BCN

Mireia Bonich Aranda Viladecans

¿Por qué los gatos no tienen los mismos derechos que otros animales?

Lorena Reina Olmedo Martorell

El extralimitado discurso del rey

Manuel Ruiz Martín Barcelona

Hace más de un año que el rey de España, Felipe VI, pronunció un famoso discurso que aún colea.... Seguir leyendo

Els municipis catalans oblidats en l'abaratimen del transport públic

Gemma Munté Sant Cugat del Vallès

Alcohol en la carretera: ¿cuándo serán seguras nuestras carreteras?

Elisabet Vila López Vacarisses