Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"No a l'ampliació de l'aeroport: volem solucions noves per a un temps nou"

Un avión con destino a Miami sobrevuela los dominios del delta del Llobregat tras despegar desde la tercera pista de El Prat

Un avión con destino a Miami sobrevuela los dominios del delta del Llobregat tras despegar desde la tercera pista de El Prat / Ferran Nadeu

Sembla, al menys en teoria, que tothom estaria d'acord en que vivim una crisi climàtica importantíssima i que un dels desafiaments més importants, sinó el més important, que tenim és la lluita per minimitzar els seus efectes. La majoria de dirigents polítics del país i també de les elits empresarials així ho manifesten.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Però també sembla que per a molts d'ells això és només adaptar el seu discurs a una moda 'verda' sense que signifiqui cap compromís de canvi cap a polítiques i decisions que avui haurien de ser radicalment diferents. Així és en el cas de la possible ampliació proposada per Aena de l'aeroport d'El Prat. Una ampliació que costaria 1.700 milions d'euros però molts més en costos indirectes d'increment de les emissions, la contaminació o la destrucció d'espais d'alt valor ecològic. Una ampliació, per altra part, de dubtosa rendibilitat i que aposta per mantenir o incrementar la dependència econòmica del sector turístic, una dependència que la pandèmia ja ha demostrat que pot ser molt perillosa.

Dona la sensació que per més que alguns s'omplin la boca de discursos pretesament ecologistes, a l'hora de prendre decisions segueixen actuant amb la mateixa lògica ja caducada i una mica provinciana de més creixement amb més turisme, més infraestructures... sense tenir en compte que estem en un temps nou que demana solucions noves. Solucions que, si volem assegurar un futur per als nostres fills i filles, han de ser en clau de sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic i no com un factor afegit sinó central en la presa de qualsevol decisió.

Participaciones de loslectores

Másdebates