Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Amb la 'Generació Z' i els 'millenials' agafats de la mà, assolirem l'èxit col·lectiu"

No obstante sus exitos  la ciencia Europea esta lejos del objetivo de inversion del 3  del PIB en 2020

No obstante sus exitos la ciencia Europea esta lejos del objetivo de inversion del 3 del PIB en 2020 / Pixabay/Pexels

Lamentablement vivim en un món en què el capitalisme ens té atrapats, tots volem aconseguir molts èxits, de vegades amb egoisme i valors poc ètics i amb una manca d'empatia cap als altres; i sovint no ens adonem prou bé dels esforços i triomfs de la resta. Els èxits personals, generalment, s'associen a l'assoliment de les victòries en una cosa que ens hàgim proposat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

L'èxit personal de vegades és l'herència o llegat dels seus dels seus pares o família, però no sempre té per què ser així, sinó al contrari: la majoria de cops, l'èxit ve desencadenat d'un gran treball i d'una mentalitat al darrere, plena de fortalesa i vitalitat.

En política sol passar que els governs i els membres de l'oposició es tenen enveja mútuament. Fins i tot poden arribar a tenir conflictes greus pels èxits d'una bona gestió, pel sou del seu adversari o per qualsevol fita que hagi assolit. M'agradaria que algú em digués si la societat arribarà algun dia a entendre i aplaudir l'èxit de l'altre, sense arribar al límit de l'enveja i l'odi cap a l'adversari, que encara està molt present.

Les ciutats i tots els països tenen conflictes de diferents índoles perquè tenen molt instaurada l'enveja, un valor destructiu i tòxic.

Però hi ha bastants motius per ser optimista respecte la resolució dels conflictes que tenim actualment: un dels motius que em fan pensar que podrem revertir aquesta situació és que cada dia tenim joves més ben preparats que estan formant-se acadèmicament, ja sigui cursant formació professional, batxillerat, graus o màsters universitaris. La 'Generació Z' és la més idònia per canviar moltes situacions socials, econòmiques, administratives, polítiques i financeres.

Uns volen ser metges o científics i volen curar qualsevol malaltia, altres estudien robòtica per tenir totes les comoditats a les nostres llars i alliberar-nos de l'estrès, i fins i tot hi ha estudiants que volen formar part de la NASA, per fer descobriments a l'espai i trobar vida intel·ligent més enllà dels planetes que ja coneixem.

Ells aposten per un món més digital, transhumanista, futurista, solidari, inclusiu, de l'entreteniment, empàtic, ètic i emprenedor. Entenc perfectament aquesta generació. És més: tinc posicions molt properes a ells i estic segur que agafats de la mà amb els 'millenials', assolirem l'èxit col·lectiu.

Participaciones de loslectores

Másdebates