El Periódico

La aportación de los lectores

Publica una carta del lector

Alzhéimer: "De la meva mare, com jo la coneixia, ja m'he acomiadat"

Marga Torre AlcocebaBarcelona

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Martes, 16 de febrero del 2016 - 09:51 h

Vagi per endavant el meu recolzament envers tota la recerca per prevenir i guarir l’Alzhéimer, així com qualsevol malaltia. El sentiment de pèrdua quan tens l’evidència que el teu familiar o amic té una d’aquestes malalties incapacitants és descarnador. Fa set anys del diagnòstic de la meva mare. I sí, d’ella, com jo la coneixia, ja m’he acomiadat. És una terrible pèrdua a terminis. Lluitar contra aquest fet és una guerra que la tinc perduda, com tots els cuidadors. Ara bé, guanyo batalles: els somriures lliures de condicionants, les abraçades que potser quan érem petits no ens han donat, la fortalesa d’un cos que es resisteix a caure, les lliçons de vida cap al meu fill, cap al jovent que creu que la vida és perfecta, sense tares.

Res més lluny de la realitat, la vida és un camí ple de pèrdues i de sortoses troballes. Si des de bon principi aprenguéssim a veure la vida com un conjunt de casualitats -per a alguns- o com un miracle -per als altres- encara la sentiríem més meravellosa que si fos perfecta. Potser valoraríem les sortoses troballes com el que són: la felicitat. Tot i això, la desesperació, els plors i les preguntes de per què a ell o ella també són part d’aquest camí, en el qual molts ens trobem.

Participaciones de los lectores

Consejos de un barcelonés a Manuel Valls

Jordi Querol Barcelona

L''adoctrinament suau' que es practica a Catalunya

Martín Martínez Martínez Barcelona

Adoctrinar: inculcar a algú determinades idees o creences. Existeix l'adoctrinament familiar, l'escolar i el municipal. Segons l'article 16 de la Constitució, tu pod... Seguir leyendo

"Gracias a todos los que anónimamente donasteis sangre para mi padre"

Nuria Pérez Torner Cerdanyola del Vallès

La Catalunya 'pagafantas'

Roger Andreu Aymerich Pujol Lleida

"Espero que Valls solo piense en el bienestar de los barceloneses"

Jordi Querol Barcelona

"O el PSOE se ha vuelto monárquico o ha pactado con el Rey la abdicación definitiva"

Domingo Sanz Esporles

La falta de empatía de los profesionales de la salud mental

Rocío Fernández Castelldefels

El cuento de la rebaja del recibo de la luz

Joan Sada Vidal Barcelona

Estoy expectante esperando el primer recibo de la luz después de que el Gobierno haya decidido suprimir el impuesto de generación eléctric... Seguir leyendo

Gràcies als treballadors de l'Hospital Clínic

Antonio Sánchez Barcelona