Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Alguns fiscals haurien de reflexionar sobre quina és la seva funció"

El mazo de un juez, en una imagen de archivo

El mazo de un juez, en una imagen de archivo / ARCHIVO

Al llarg de la història de la humanitat, i en nom de les diferents versions de Déu, s'han portat a terme accions d'allò més luctuoses a l'empara d'institucions creades i comandades per ments perverses. Amb massa freqüència, els poders religiosos i polítics s'han conxorxat per tal de defensar interessos que res tenien a veure amb l'esperit i molt amb la matèria. La mal anomenada Santa Inquisició n'és l'exemple més representatiu, i el mal que va fer des dels seus orígens, no és digne ni d'oblit ni de perdó. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Els tribunals del Sant Ofici pretenien que els acusats abjuressin de les seves idees o creences en unes cerimònies solemnes anomenades actes de fe. Les suposades confessions dels reus -heretges- no eren altra cosa que el resultat de tortures que es practicaven mitjançant un instrumental dissenyat amb el vistiplau dels inquisidors, personatges degenerats vestits amb hàbit religiós i suposats defensors de la fe.

Al segle XXI, els actes de fe estan fora de lloc i pretendre fer abjurar també. És per això que hi ha fiscals que haurien de reflexionar sobre quina és la seva funció, perquè oposar-se al compliment de drets i beneficis contemplats per llei, no és fomentar la justícia: és tortura psicològica.

"Doneu-me dues línies escrites a puny i lletra per un home honrat, i trobaré en elles motiu per a fer-lo engarjolar" (Cardenal Richelieu, 1585-1642).

Participaciones de loslectores

Másdebates