Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Adéu al tabaquisme?

Un cigarrillo, una de las causas del cáncer de pulmón.

Un cigarrillo, una de las causas del cáncer de pulmón. / AFP / PEDRO ARMESTRE

L'addicció a tindre quelcom a la boca, la satisfacció d'un bon esmorzar amb una cigarreta, sortir de nit amb els amics i fumar en societat... ja són pensaments que ens queden en el passat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

De sobte els adolescents i els nens a les escoles, veuen en el tabac un costum fora de moda i amb efectes molt perjudicials per a la salut. Hi ha hagut una forta conscienciació sobre el tema d'aquesta addicció i tant les campanyes publicitàries com l'educació han fet que els joves ja no consumeixin una droga que abans era diària i ben considerada.

Si més no, això ha anat succeint d'un poc temps enrere. Els nostres avis han fumat molt, els nostres pares també fins que els hem fet que ho deixin i ara les noves generacions ja gairebé coneixeran un món nou on el tabac és minoritari.

A gran part del món, ja es classifiquen espais de fum amb els sense fum, tant en espais interiors com exteriors. Ja no veiem aquella massa de gent fumant fora d'un restaurant com a l'inici d'entrar la normativa antitabac.

Està clar que la via de l'augment econòmic en aquest producte ha ajudat en tot aquest procés, però és clar que l'esforç en educació i en restriccions han ajudat a construir una generació amb uns valors més sans, tant alimentaris com esportius. O és que simplement s'ha establert la moda de no fumar?

Participaciones de loslectores

Másdebates