25 oct 2020

Ir a contenido

A Pedro Sánchez: Més difícil que guanyar és regenerar

Jaume Farrés Boada

Pedro Sánchez celebra con sus seguidores la victoria en las primarias del PSOE.

Pedro Sánchez celebra con sus seguidores la victoria en las primarias del PSOE. / JUAN MANUEL PRATS

En una altra carta meva, titulada 'PSOE: Feudalisme de cartó pedra', deia: "Per diginitat, honestedat i coherència personal, farà bé el senyor Pedro Sánchez de mantenir-se en la seva posició i donar veu a la militància, seria una manera d'acabar d'una vegada per totes amb un feudalisme del segle XXI i uns barons de cartró pedra". I el que al meu entendre és substancial, salvar al PSOE de la desaparició.

Entretodos

El futuro del PSOE

¿Qué opinas de la victoria de Pedro Sánchez en las primarias del PSOE?

Els resultats de les primàries han posat de manifest la voluntat de les bases, per tant, és inqüestionable la seva autoritat moral davant d'un partit enquistat i controlat per uns personatges anomenats barons, que s'han anat arrogant la prerrogativa de dictar els destins del PSOE.

Caldrà veure no només les reaccions, sinó també les actuacions de tothom que, d'una manera o altra, va participar en la seva defenestració; també dels que es van mantenir neutrals en espera de veure qui guanyava.

El tema principal, però, no és el fet d'haver guanyat, el més important i alhora difícil serà portar a terme totes les accions necessàries per regenerar un sistema polític, en estat de descomposició, començant pel propi partit. En qualsevol cas, els propers dies marcaran el curs dels esdeveniments, per uns i altres.

Participaciones de loslectores

Másdebates