28 feb 2020

Ir a contenido

"A Catalunya tenim una fractura ideològica i sentimental que hauríem de poder solucionar"

Joan Masdemont Serra

Barcelona

Pedro Sánchez y Quim Torra, reunidos en el Palau de la Generalitat, el pasado 6 de febrero.

Pedro Sánchez y Quim Torra, reunidos en el Palau de la Generalitat, el pasado 6 de febrero. / FERRAN NADEU

Paraules del president Sánchez: "La ley por sí sola no basta". El què sobra es saltar-se-la. Tot, a la vida, lleis també, és susceptible de ser millorat i això és el que s'ha de fer, sempre que sigui necessari: millorar-les.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Quan al Parlament es varen votar les lleis del referèndum i transitorietat jurídica, els diputats pro-independència es van omplir la boca dient "de la llei a la llei". En realitat, però, aquestes lleis es van aprovar de manera fraudulenta, amb una aparença legal feta a mida i fent seva l'expressió de Calderón de la Barca "en siendo de mi gusto todo me parece justo".

No està de més recordar que la Constitució va ser refrendada pel poble català amb el 90,46% dels vots, mentre que aquestes famoses lleis només tenien el suport del 47,8% obtingut en les eleccions plebiscitàries. L'esperit de la Constitució era d'unió; en canvi, el de les famoses lleis era de ruptura. I el més trist és que aquesta ruptura fos principalment entre nosaltres mateixos; aquesta és la gran diferència entre les dues realitats.

Sánchez manifesta que abans de qualsevol diàleg amb la Generalitat seria convenient aprovar els seus pressupostos, i així tindria la legislatura ben encarrilada, i Torra exigeix amnistia (aquí no ha passat res) i referèndum.

El problema català és bàsicament de convivència; tenim una fractura ideològica i sentimental que hauríem de poder superar i solucionar. Primer seria necessari que ens aclaríssim entre nosaltres mateixos, únicament llavors estaríem en condicions de parlar del què sigui i amb qui sigui. Cal que ho tinguem present i, sobretot, no fem passos en fals.

Mentrestant, són moltes les necessitats socials que s'haurien de solucionar. I aquestes sí que ens afecten a tots i sempre els hauríem de donar prioritat.

Participaciones de loslectores

Másdebates