Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

1-O: Els altres catalans ens quedarem a casa

Concentración frente a la Conselleria d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya.

Concentración frente a la Conselleria d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya. / JORDI COTRINA

Martín Martínez Martínez martínmm

Abans, aquí a Catalunya, no es parlava de separar-se d'Espanya. Es deia que el català era una llengua en perill i calia defensar la seva normalització. Es deia que aquest país necessitava més autonomia per poder defensar la seva cultura, potenciar la seva indústria, i millorar els seus serveis. No es parlava de trencar.

Entretodos

¿Qué opinas de la respuesta de Puigdemont a Rajoy?

Envíanos una carta explicando tu experiencia

Els catalans que tenim arrels fora d'aquest territori, compartíem aquestes demandes. Ho fèiem il·lusionats perquè aquestes pretensions provenien de persones que no deien contínuament això de "Catalunya no és Espanya". Nosaltres recolzant-les no danyàvem la nostra identitat. Ens sentíem catalans. Catalans, immersos en un projecte comú. Ara és diferent.

Fa temps que "els altres catalans" ens sentim en certa manera exclosos. Sentim que rebutgen la nostra espanyolitat. I quan es demana insistentment una consulta per trencar. I quan es menysprea reiteradament el marc estatal del qual formem part, ens sentim insegurs. És per això, que no ens sentim representats pels impulsors d'aquesta consulta. És per això, que aquest dia no anirem a votar, ni a manifestar-nos contra Espanya. Ens quedarem a casa, per això, i perquè aquesta convocatòria és il·legal.

Participaciones de loslectores

Másdebates