Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Xoc de trens socialistes

Patxi López, Pedro Sánchez y Susana Díaz, los tres precandidatos a las primarias del PSOE.

Patxi López, Pedro Sánchez y Susana Díaz, los tres precandidatos a las primarias del PSOE.

Fa quasi tres anys Pedro Sánchez guanyava les primàries per ser secretari general del PSOE amb el suport de Felipe González, Patxi López i, fins i tot, Susana Díaz. Aquelles eren unes primàries que poca gent volia guanyar. No calia ser un gran estadista per adonar-se que el PSOE tenia una fuga de votants cap a Podem. Així que van preferir donar-li la secretaria general a un 'don nadie', com en aquells moments era Pedro Sánchez. Efectivament, el PSOE va patir la gran patacada: va perdre molts diputats a comunitats importants i a Andalusia, feu socialista que va estar a punt de perdre el govern.

Entretodos

El futuro del PSOE

¿Qué opinas de la victoria de Pedro Sánchez en las primarias del PSOE?

La pel·lícula estava rodant sense problemes: durant aquests anys que el partit perd votants, posicionarem a Sánchez com un líder inepte i després col·locarem a algú de la nostra confiança per remuntar posicions. Només faltava 'la cirereta del pastís': Sánchez facilitant la investidura de Rajoy perquè es veiés com un traïdor cap al socialisme. Però això mai va arribar (i no va ser perquè Felipe González no ho intentés). La resta de la història ja la coneixem: Sánchez de líder guapo inepte a màrtir, Mariano de president i aquell discurs incendiari de Rufián en què acusava als socialistes de traïdors cap a la militància.

Aquells qui una vegada anaven junts ara es preparen per al 'xoc de trens': Sánchez per una banda i Díaz per l'altra. I, pel que fa a Patxi López, el tren ha tingut una avaria abans d'engegar-se.

Participaciones de loslectores

Másdebates