Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Violència masclista: El masclisme forma part del dia a dia

Mireia Carbonell Lluch

Fa poc més d'un any vaig conèixer el concepte de 'micromasclisme'. Tot  i que el vaig conèixer per la televisió, em va sorprendre com no hi  podia haver pensat abans en el que suposa. Micromasclisme és un terme que posa nom a  totes aquelles accions quotidianesMicromasclismenomaccions quotidianes que, fruit del costum, no ens  adonem de la discriminació que suposen cap a la dona.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Un exemple de  micromasclisme seria el fet de portar el compte del restaurant a  l'home, només pel simple fet de ser home; o la típica expressió "les  dones primer", entre altres accions quotidianes que, malauradament,  tant es donen.

Opino que, dur a terme aquests costums no titlla de masclista a la  persona que ho fa sinó a la persona que, coneixedora del que suposen,  segueix fent-ho (incloent-hi tant homes com dones). Quan es duen a  terme aquestes accions suposem que la dona és el sexe més dèbil que  l'home, el qual ha d'obrir-li la porta o convidar-la a sopar.

El 25 de novembre es commemora el Día Internacional Contra la Violència Masclista. Convido a la reflexió i cerca d'informació d'aquest concepte, ja que  pot ser el primer pas per arribar a una societat on els drets de les dones es valorin tant com els de l'home.

Participaciones de loslectores

Másdebates