Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Vam ser adoctrinats a l'escola franquista i som independentistes"

Niños estudiando, en 1955.

Niños estudiando, en 1955. / ARCHIVO / ALFREDO CALVO

Els meus amics i jo vam néixer el 1946. La nostra escolarització va ser feta totalment en castellà. Evidentment, mai res de català. El Quixot, els valors del franquisme i els de l’Església catòlica van ser el nostre pa de cada día. Quan vam tenir ús de raó, vam entendre el perquè a casa, als carrers i entre nosaltres parlàvem sempre català i, només a l’escola, tot sempre en castellà. Els nostres pares ens van explicar que això passava perquè els feixistes espanyols colpistes van guanyar la guerra civil. Ells van ser els que van imposar una repressió total sobre la llengua i cultura catalanes que va durar fins a la mort del dictador. 

Quan ara parlen vostès de recuperar, en base al 155, les competències de la conselleria d’educació, sabem que es per tornar al passat i adoctrinar “com cal” als nanos catalans. Es tracta, com deia l’exministre Wert “de españolizar a los niños catalanes”. Això no té sentit. Nosaltres vam ser adoctrinats al màxim i som independentistes. No tenim cap problema amb la gent i els pobles d’Espanya. El problema son vostès i la seva intransigència que no guarda relació amb la bona política. Un bon polític mai hagués deixat que el problema català arribes fins aquí. Hagués negociat quan calia un millor encaix, o ara un referèndum acordat. No ho entenen, oi?

Participaciones de loslectores

Másdebates