Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El valor de la nostra història

Sovint han de venir de fora a dir-nos com d'important és el nostre patrimoni i el nostre passat perquè ens ho acabem de creure. El fet d'arribar a una població i demanar “què podem veure aquí?” i que et contestin “aquí no hi ha res!” és una constant al nostre territori. Aquest fet el venim denunciant des de fa temps des de l'associació cultural Templers de Puig-reig.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Som conscients que cal picar molta pedra per tal que ens acabem de creure el que tenim, la importància de les nostres arrels, i que puguem valorar el nostre present respectant el nostre passat. Encara ens queda molta feina per fer per equiparar-nos amb altres països europeus, tant a nivell d’administració com entre la mateixa ciutadania.

La nostra associació es va crear a Puig-reig per intentar recuperar el nostre passat històric. Durant el segle XII es va establir una comanda templera, les propietats que els monjos van construir han coexistit amb edificacions posteriors i per desgràcia han anat quedant en l’oblit. La nostra associació té com a meta recuperar aquella important etapa de l’edat mitjana i col.locar-la en el lloc que sens dubte es mereix. Ja fa nou anys que estem treballant amb aquesta finalitat, aconseguint que la nostra associació hagi anat creixent any rere any. Realitzem múltiples activitats festives i culturals, així com recuperació arqueològica, restauracions de l’antic castell, visites guiades per a grups i una multitudinària festa anual que aquest any serà del 29 de juny al 2 de juliol, una festa que s’aconsegueix gràcies a la tasca desinteressada de més de 200 voluntaris, amb la finalitat que locals i visitants coneguin una mica millor el nostre passat i al mateix temps que gaudeixin de múltiples activitats lúdiques.

Amb aquesta carta volem agrair les ajudes que rebem de l’Ajuntament de Puig-reig i de la Diputació de Barcelona. No obstant, trobem a faltar més implicació d’altres entitats i estaments, ja que malgrat la col.laboració desinteressada de molts voluntaris durant tots aquests anys, és insuficient per poder recuperar el nostre passat, preservar-lo i poder fer-lo conèixer.

Participaciones de loslectores

Másdebates