Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Una consulta innecessària

El presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un acto del PDECat en Barcelona.

El presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un acto del PDECat en Barcelona. / FERRAN NADEU

Martín Martínez Martínez martínmm

El Govern català té pressa. I el central té paciència. Amb les seves presses, el primer engrandeix el seu problema: la divisió. Dins de la societat i dins de l'Executiu. Amb la seva paciència, el segon no agreuja el seu, doncs la seva opció no és negociar amb aquests. Doncs aquests, no sembla que busquin el diàleg ni que puguin conformar-se amb propostes menys trencadores. Més aviat sembla que busquin el xoc. Una coartada o justificació per continuar manifestant que amb Espanya no hi ha res fer i, que la secessió és l'única sortida.

Catalunya té un problema: la seva divisió. I l'Estat també té un problema: amb quina part de Catalunya ha de negociar? Amb la que vol canvis o amb la que vol trencar? Els 'processistes' haurien de centrar-se i ser més procedents al voltant d'aquesta pregunta: Quina és la proposta que podria assumir la gran majoria dels catalans?.

La independència no. Ja s'ha vist en les eleccions i en les enquestes. Per tant, la consulta, innecessària.

Participaciones de loslectores

Másdebates