Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Umberto Eco i els llibres

Unos lectores repasan libros en los puestos de venta que inundan Barcelona en una Diada de Sant Jordi.

Unos lectores repasan libros en los puestos de venta que inundan Barcelona en una Diada de Sant Jordi. / RICARD CUGAT

Aquesta diada dels llibres de Sant Jordi és un bon moment per fer un  homenatge a Umberto Eco. Recordo quan es va publicar El nom de la rosa  i com de fàcil era veure-hi el llibre sota el braç de moltes persones  al carrer, al metro, a l'autobús... Recordo també com va esdevenir un  tema de conversa més (llavors no hi havia whatsapp i la gent parlava  de viva veu). Qui més qui menys tothom l'havia llegit, l'estava  llegint o n'havia sentit a parlar. També recordo com molts no havien  arribat a les primeres cent pàgines en el primer intent de lectura i  com ells mateixos, més tard però, l'havien volgut tornar a agafar,  aconseguint passar de les cent primeres pàgines i acabar-lo.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Quan anys més tard van fer la versió cinematogràfica d'El nom de la  rosa protagonitzada per Sean Connery, encara es va popularitzar més el  llibre. Aquells que no l'havien llegit s'hi van animar i encara  d'altres el van tornar a llegir. Veure la pel·lícula a classe amb els  alumnes de secundària també ens va ajudar als professors per explicar  aspectes molts diversos de l'època medieval, tals com la cultura als  monestirs, la filosofia o la teologia, i va anar molt bé per a després  treballar sobre aquests aspectes. Fins i tot, al meu institut vam fer  un joc de taula que vam crear i dissenyar allí mateix.

El dia de Sant Jordi estic segura que els seus llibres tornaran a  estar a totes les llibreries i que moltes parades l'oferiran. Ell, que  va ser un gran difusor cultural, estaria content de poder passejar  aquesta diada per Catalunya. En una cita Umberto Eco va dir: "Els  llibres són d'aquesta mena d'instruments que, un cop van ser  inventats, no s'han pogut millorar, simplement perquè són bons. Com el  martell, el ganivet, la cullera o la tisora".

Participaciones de loslectores

Másdebates