Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La tensió política afecta als comportaments socials

A la nostre plural societat, en general som conjunturalment correctes, formalment educats i cordials, segons el model 'standard' occidental, amb algunes excepcions. Com a impressió personal he de manifestar que no trobo canvis substancials en el comportament de la gent dels nostres carrers.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En canvi, el resultat derivat de la pluja de dades estadístiques que ens arriben contínuament pels mitjans de comunicació, indiquen que alguns paràmetres socials  estan canviant, i no per a millor. Tres mostres: les víctimes dels accidents de trànsit, els suïcidis i la violència de gènere. En trobaríem més, però la tendència queda demostrada.

Seran casualitats, però m’atreveixo a formular una pregunta als professionals especialitzats en psicosi individual: Es podria trobar certa relació entre l’augment d’actituds personals negatives i l’angoixant situació político-social que arrosseguem fa molts mesos i que la televisió ens mostra a diari?

De confirmar-se, una raó més per formular una seriosa i clamorosa crida a la serenitat i a la responsabilitat dels nostres governants. Que deixin el seu nefast tacticisme, que busquin i trobin urgentment solucions exemplars que ajudin a recobrar la raonable tranquil·litat individual de la ciutadania.

Participaciones de loslectores

Másdebates