Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Som-hi, recuperem la Rambla

Una imagen de la Rambla. 

Una imagen de la Rambla.  / RICARD CUGAT

Per temps que passi, els barcelonins no oblidarem l'atemptat terrorista de la Rambla. Esgarrifós! Ara, benvingudes siguin les actuacions en forma de memorial permanent que serveixin per refusar el terrorisme, recordar les víctimes i posar de manifest l'excel·lent actuació ciutadana, policial, assistencial... feta des del primer moment. Però, a més d'això, crec que la millor manera d'actuar és recuperar la Rambla i els seus entorns, fent que esdevingui un carrer i un barri ordenat, on tothom s'hi senti bé.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Al meu entendre, el principal problema d'aquesta part de la ciutat no és només el turisme, tant en quantitat com en qualitat. I tampoc ho és el descuidat urbanisme que es pot millorar fàcilment. El veritable problema rau a trobar la manera de recuperar aquests indrets tan degradants per la passivitat d'alguns que havien d'haver actuat fa temps. Certament, les solucions a aplicar són complicades, però del tot imprescindibles: aturar l'especulació immobiliària, combatre la xacra de les drogues, motivar la instal·lació de més comerços i serveis de qualitat, fomentar les ofertes culturals de les institucions que hi tenen la seu o que en són properes, fer que es recuperi la confiança ciutadana...

Per assolir-ho, no cal aplicar ni solucions genials ni actuacions sorgides de concursos convocats més amb pretensions polítiques que socials. Només cal actuar amb contundència. I, sobretot, escoltar les necessitats dels veïns i els comerciants de la zona, els suggeriments de les entitats cíviques del barri i els desitjos de la ciutadania en general. La recuperació de la Rambla és obra de tots i responsabilitat, dels polítics. Som-hi, doncs!

Participaciones de loslectores

Másdebates