Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Fa set mesos que convivim amb okupes; set mesos d'intimidació i activitats il·legals"

Visc al barri del Raval de Barcelona, al carrer Riera Baixa. Qui mai hagi patit okupes a l'escala m'entendrà, però en el meu cas vinc a denunciar la passivitat i deixadesa de les institucions i l'abandó que els ciutadans patim en un sistema injust i ineficaç on sembla que les lleis es facin per als delinqüents.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En el meu cas, ja fa set mesos que van accedir per la finestra a l'entresol de l'escala on visc del carrer un grup d'individus. És un espai de 40 m2 on s'hi han instal·lat més de 10 persones.

El problema esdevé quan aquestes persones (completament organitzades) fan servir el pis per a activitats il·legals com el tràfic de substàncies. En el decurs de la nit entren i surten nois sota un estat d'alteració greu degut als efectes de les drogues, i els pocs veïns que quedem hem de patir insults, intimidació, assetjament i suportar les baralles i crits entre ells a les 22 hores, a les 2, a les 3 o a les 4 de la matinada tant en dies laborables com festius. L'escala fa una forta olor a marihuana, i controlen quan entres i surts; darrerament fins i tot he arribat a trobar-me a la bústia general una arma blanca de més de 4 dits (navalla) i bitlleteres llençades pel replà.

Tot està degudament denunciat als Mossos i a la Guàrdia Urbana (dec haver trucat més de 50 vegades en aquests mesos pels fets exposats), però en la gran majoria de cops no vénen per manca d'efectius malgrat trucar diverses vegades en una mateixa nit.

La seva resposta és que no es pot fer res fins que es resolgui el litigi interposat al Jutjat de 1ª instància de Barcelona entre el propietari hipotecat i La Caixa d'Enginyers.

I mentre la burocràcia resol (o resta aturada per excés de feina), la única resposta que trobo de qui ha de vetllar per la seguretat dels ciutadans és una manca d'efectivitat ( deguda potser a una manca de recursos) amb el resultat d'una situació totalment insostenible. En breu l'escala restarà absolutament buida de veïns i podran fer i desfer com vulguin.

I aquest és el sistema que garanteix al treballador responsable la seva seguretat? El que t'empeny a abandonar la teva llar que tan d'esforç, sacrifici i impostos t'ha costat abans de no patir problemes mentals irreparables o un ensurt pitjor? Volem solucions. 

Cartas relacionadas

El infierno de vivir en una finca con el 60% de los pisos 'okupados' 

Participaciones de loslectores

Másdebates