Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Sense violència contra la pacífica República catalana

Salida de los furgones policiales que trasladaron a los ’exconsellers’ a prisión.

Salida de los furgones policiales que trasladaron a los ’exconsellers’ a prisión. / JUAN MANUEL PRATS

El president del Govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, va reaccionar amb indignació a les declaracions de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que acusà l'Estat de brandar l’amenaça de la “violència extrema, sang i morts al carrer” per aturar el procés d’independència.

Rajoy va alçar el dit per qualificar de “vergonya absoluta” les paraules de Rovira. “No hi ha qualificatiu que jo tingui per aplicar a aquesta informació. Deixem-ho en el fet que és absolutament fals, una gran mentida i sobretot és una vergonya”.

Igualment, Íñigo Méndez de Vigo, acusà Rovira de "mentir". I la titular de Defensa, María Dolores de Cospedal, assegurà que la denúncia de Rovira “és absolutament falsa” i va demanar a la dirigent republicana que deixi “de mentir i enganyar la població”.

Així doncs, l''amenaça esmentada -pròpia del militarisme espanyol del franquisme- ha estat negada amb contundència i indignació pels polítics del Govern del PP, conscients del disbarat que significaria portar-la a terme en un país integrat en la Unió Europea -garant de les llibertats dels pobles i els drets humans-.

Finalment, l'abracadabrant i desproporcionat aparell de les forces de l'ordre concentrat a Catalunya no haurà estat res més que una maniobra d'intimidació propagandística per intentar fer front a les massives, constants i pacífiques manifestacions reclamant la independència i el reconeixement de la pacífica República catalana...

Participaciones de loslectores

Másdebates