Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Selectivitat: S'hi juguen la nota i la formació humana

Quan als alumnes se li apropen els exàmens comencen els nervis. Què entrarà? Quines preguntes em faran? Quin text sortirà per a comentar?. S'hi juguen la nota, però entra alguna cosa més en joc, estem parlant de la formació humana de l'alumne, amb un examen (tipus selectivitat) millora la seva comprensió i millora la seva capacitat crítica. Pot haver-hi altres sistemes però si perdem de vista l'objectiu principal de crear éssers humans autònoms, reflexius i crítics, aquestes noves proves inventades no tindran sentit.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Un alumne es queda fora de la seva major il·lusió que és ser metge per unes dècimes a la nota de selectivitat...el problema és la competitivitat, que és molt gran. Les proves d'entrada a la universitat són dures...molts comentaris, molta comprensió, molt esperit crític, la maduresa consisteix en anar cremant aquestes etapes. El què sí que podem recriminar, és on queda l'esperit creatiu. En tot cas, les diverses matèries van introduint preguntes al respecte. L'art i la plàstica haurien de tenir un paper més transcendent. Un bon metge és aquell que comprèn les persones, que és humà, que comprèn un diagnòstic, que sap llegir entrelínies escrites i vitals i que ha de crear i innovar.

Un altre tema, és si calen unes proves més competencials i alguna part més específica per a segons quins graus. Però no hem de perdre mai de vista, que les escoles i els instituts tenen com a objectiu  formar persones amb coneixement, comprensives, amb valors i autònomes. Pensar el contrari és desconeixement vital.

Participaciones de loslectores

Másdebates