Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La salut mental no és un circ dels horrors

Una imagen del montaje teatral ’Manicomio’.

Una imagen del montaje teatral ’Manicomio’. / CIRCO DE LOS HORRORES

"Sóc una mica bipolar, em vénen ganes de matar", "Hi ha molts bojos sense control"... Aquestes són frases que es poden sentir a l'espectacle 'Circo de los Horrores: Manicomio', que tindrà lloc aquests dies al Port Vell de Barcelona.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Des d'Obertament, aliança catalana de lluita contra l'estigma per raons de salut mental, volem fer palès el nostre rebuig perquè ens mostra com a éssers perillosos i marginals que han d'estar tancats i aïllats de la resta de la societat.

Cal recordar que una de cada quatre persones tenim o tindrem un problema de salut mental al llarg de la nostra vida. Tots convivim o tenim molt a prop gent que està passant per aquesta situació, i si no coneixem ningú és perquè els prejudicis estereotips, que alimenten espectacles com 'Manicomio', fan que les persones se n'amaguin per por a la reacció dels altres.

Des de les entitats vinculades a la salut mental a Catalunya ens preguntem per què es pot instal·lar un circ a Barcelona que fa servir els problemes de salut com a oci i escarni. Seria inimaginable que això tingués lloc amb cap altre col·lectiu vulnerable.

Per aquest motiu demanem a la societat i a les administracions públiques que reflexionin per tal que, entre tots, fem que cap més 'Manicomio' tingui cabuda en els nostres municipis.

Obertament, aliança catalana de lluita contra l'estigma per raons de salut mental, està conformada per les següents entitats: Fundació Veus, Salut Mental Catalunya, Fòrum Salut Mental, Consorci de Salut i Social de Catalunya, La Unió.

Participaciones de loslectores

Másdebates