Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Resposta a l'article 'Los mejores años de nuestras vidas', de Ramon de España

Un grupo de amigos durante una cena en un restaurante de Barcelona.

Un grupo de amigos durante una cena en un restaurante de Barcelona. / ELISENDA PONS

El  12 de maig Ramon de España, va publicar al seu diari, l'article intitulat '¿Los mejores años de nuestras vidas?'. En aquest article el periodista argumentava que el sentiment de nostàlgia era absolutament inútil. Per glossar-lo posava l'exemple dels sopars d'exalumnes de l'escola, actes als que qualificava de 'cachupinadas' (reunió de gent cursi), a qui considerava, com un exemple paradigmàtic del que anomena "genuinos creyentes del eterno reencuentro tan fieles a su centro educativo como cierta parte del colectivo gay al festival de Eurovisión".

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Totes aquestes elucubracions les feia perquè feia poc que havia rebut una invitació per assistir al sopar commemoratiu del 45 aniversari dels que vàrem finalitzar el batxillerat als Escolapis de Diputació.

Es veu que no té un bon record del col·legi bàsicament perquè "no había chicas", tot i que es veu, com reconeix, que les anava a observar a Lestonnac, on va descobrir que "olían mucho mejor que nosotros". Sembla que aquell dia no sabia què escriure i per quedar-se a gust es dedicà a posar-nos de volta i mitja a tots els seus companys de classe a qui ens qualifica de "pandilla de tíos calvos y canosos" que no sabem de què parlar més enllà de les anècdotes escolars passades. Per acabar i utilitzant el seu habitual estil literari, es fica amb l'escolapi 'Padre P.' amb uns insults del tots injustos i inacceptables.

A la trobada d'exalumnes vàrem visitar de nou el col·legi i vam comprovar que els Escolapis segueixen plenament implicats amb l'educació dels joves adaptant-se als canvis tecnològics dels temps ja que a més dels batxillerats tradicionals fan diversos Cicles formatius, un d'ells dedicat a l'animació 3D, amb un equipament informàtic envejable, per exemple.

Sentim decebre'l senyor España, però al sopar poc vàrem parlar del que va succeir fa 45 anys i sí molt, en canvi, de l'experiència professional, familiar i humana de les nostres vides.

Juan José Anelli Fernández

Ricard Ardèvol i Comellas

Gregori Borràs i Compte

Josep Maria Canet i Capeta

Enric Carrera i Gallissà

José-Ramón Conde Muñoz

Antoni Torrell i Fernàndez

Eduard Ferrés i Padró

Joan Maria Gotsens i Vila

Xavier Lüdtke i Cullell

Jeroni Pineda i Puig

Isidre Rigau i Llauger

Miquel Sedó i Alviñà

Jaume Valls i Duran

Albert Vidal i Canyelles

Jordi Vilallonga i Vall

Participaciones de loslectores

Másdebates