Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rèplica municipal a 'Las obras de las Glòries: Aritmética para políticos'

Anillo viario de las Glòries que se empezará a derribar por el lado mar (izquierda).

Anillo viario de las Glòries que se empezará a derribar por el lado mar (izquierda). / FERRAN NADEU

En resposta a la carta de Ricard Gené 'Las obras de las Glòries: Aritmética para políticos', volem manifestar que el marc de l'execució del Contracte del túnel de les Glòries es va constatar un retard en l'execució de les obres que va ser explicat tant al Grup de Treball Glòries i Entorns amb veïns i veïnes, al Consell d'Administració de BIMSA, a la Comissió d'Ecologia Urbanisme i Mobilitat al darrer trimestre del 2016, de manera que es va realitzar una auditoria explicada a la Comissió de Seguiment de Glòries, on formen part els veïns i veïnes i tots els grups municipals, el passat 23 de març.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Davant de les anàlisis tècniques i jurídiques exposades, el govern va decidir prendre la decisió més responsable per garantir la continuïtat de les obres i evitar reproduir a la ciutat els problemes que ja existeix en situacions judicialitzades com la Sagrera. En aquest sentit, aturar ara per reprendre amb garanties tècniques i econòmiques la continuïtat d'un projecte complex i de gran importància per milers de veïns i veïnes que porten anys esperant que el Compromís pel Glòries sigui una realitat.

En aquests moments s'ha realitzat un 60% de l'obra prevista en la licitació i es preveu treure a licitació la part restant el proper mes de juliol per poder reprendre les obres el mes de gener de 2018.

No obstant, cal tenir en compte que les obres del túnel no són la única àrea de treball que l'Ajuntament de Barcelona està impulsant per donar compliment al Compromís per Glòries. En aquests moments s'està finalitzant la redacció del projecte executiu del Parc per poder iniciar, també a principis del 2018, la seva construcció, a la vegada que s'està redactant el projecte de la nova escola bressol que ha d'iniciar els seus serveis al curs 2018-2019. Així mateix, s'ha anunciat ja el resultat del concurs d'idees que ha de permetre la construcció de més de 250 pisos de lloguer social a la mateixa Plaça, i s'està tramitant ja la Modificació General de Pla Metropolità que fa possible des d'un punt de vista urbanístic el parc, l'habitatge i els equipaments compromesos.

Actualment s'estan finalitzant les obres dels pisos per a gent gran del carrer Bolívia i s'ha exigit en el Pla d'equipament signat amb la Generalitat el compromís d'apertura del CAP ja construït al seus baixos.

El govern municipal està plenament compromès amb el desenvolupament del Compromís per Glòries, que compta amb un ampli consens social i polític però que arrossega anys d'endarreriments. Per aquest motiu, l'objectiu principal és reiniciar les obres del túnel amb més seguretat i impulsar la millora de l'entorn, la construcció d'habitatge públic i dels equipaments de proximitat que fan falta per fer de les Glories un espai al servei dels veïns i veïnes que l'envolten.

 

Participaciones de loslectores

Másdebates