Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rèplica municipal a la carta 'Silencio, Barcelona duerme'

Terrazas, en la calle de Blai.

Terrazas, en la calle de Blai. / FERRAN NADEU

En resposta a la carta 'Silencio, Barcelona duerme', l'informem que les banderoles que heu pogut veure al Paral·lel corresponen, efectivament, a la campanya anual de millora de la convivència a la ciutat, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre els efectes negatius del soroll nocturn entre els veïns i veïnes.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

No obstant, una de les accions principals de la campanya són les actuacions presencials a peu de carrer, que tenen lloc entre l'1 de juny i el 31 d'octubre, destinades a la reducció del soroll d'oci nocturn. La duen a terme un equip de 42 promotors formats i amb experiència, amb la supervisió de 4 coordinadors de nit, que informen sobre l'existència de la campanya i fomenten el comportament cívic, alhora que sensibilitzen tant a la ciutadania com als visitants ocasionals sobre la importància de reduir el soroll per respecte al descans del veïnat. Les accions dels promotors al carrer, que van acompanyats amb material informatiu disponible també en castellà i anglès, es duen a terme de dilluns a diumenge en diversos torns segons les necessitats de la zona i el districte.

Per reduir el soroll de l'oci nocturn és necessària la implicació de totes les persones per aconseguir-ho i millorar així la convivència. Per aquest motiu, els informadors donen a conèixer a la ciutadania que és important que s'abaixi la veu a l'entrada i sortida dels locals, incloses a les cues i les sortides a fumar, i que no alci la veu a les terrasses. També ajuda a la convivència i a la reducció del soroll decidir quin serà el següent destí abans de sortir d'un local d'oci i la ràpida dispersió dels clients quan un local tanqui.

Barcelona treballa per millorar la qualitat de vida de la ciutadania i per això és indispensable treballar en la millora de la qualitat de l'espai públic, intentant reduir el soroll produït per l'oci nocturn, sobretot a l'estiu, quan moltes persones descansen amb les finestres obertes. El soroll de l'oci nocturn afecta d'especial manera a la salut dels qui volen descansar ja que pot produir pertorbació de la son, estrès o deteriorament psicològic i emocional.

Des de l'Ajuntament seguim treballant en la millora de la convivència i en la reducció de la contaminació acústica, donat que l'exposició al soroll dificulta l'aprenentatge, afecta la memòria a curt i llarg termini, i disminueix l'habilitat per a portar a terme tasques més o menys complexes. També s'altera l'atenció, la motivació i la concentració, sumades a un augment de l'excitació, estrès psicològic i augment de la fatiga.

 

Participaciones de loslectores

Másdebates