Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rèplica municipal a la carta 'Un jabalí cerca de la Diagonal'

Un jabalí pasea a sus anhcas por la carretera de Collserola que une Barcelona y Sant Cugat.

Un jabalí pasea a sus anhcas por la carretera de Collserola que une Barcelona y Sant Cugat. / ROBERT RAMOS

En resposta a la carta de Marc Palet 'Un jabalí en una portería cerca de la Diagonal', i en referència al fet que els senglars baixin a zones de la ciutat més allunyades de Collserola, l'informem que alguns senglars no viuen a la serra de Collserola, sinó a la zona periurbana, ja que l'accés a l'alimentació és molt més fàcil, a través de les papereres, contenidors, menjar per a gats o fins i tot persones que els alimenten directament.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Davant d'això, aquests senglars han perdut la por a les persones perquè enlloc de veure'ls com a depredadors els veuen com a font d'alimentació. La combinació d'aquests dos factors (pèrdua de por i accés fàcil a menjar) fan que els senglars puguin endinsar-se a la zona urbana, i fins a punts molt llunyans a la Collserola, ja que acaben fent niu no al centre de Collserola sinó a zones més properes a la ciutat.

L'Ajuntament de Barcelona realitza diverses actuacions per tal d'evitar que els senglars deambulin per la ciutat són: la reducció dels punts d'alimentació que permeten el seu acostament, mitjançant bloqueig de contenidors, la intensificació de recollida, la protecció dels punts d'alimentació de les colònies controlades de gats, però també amb els canvis en la vegetació per dificultar-ne la seva estada, la captura dels senglars que es troben en zona urbana i la conscienciació de la ciutadania respecte els perills directes i indirectes d'alimentar-los.

 

Participaciones de loslectores

Másdebates