Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rèplica municipal a la carta 'Ciclistas peligrosos'

En resposta a la carta de Rafa Bosch 'Ciclistas peligrosos',  l'informem que comprenem perfectament el seu malestar. Les persones conductores de bicicletes han de respectar la senyalització i les prioritats establertes com a qualsevol altra vehicle o usuari de la via pública i han de recordar que condueixen un vehicle més.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En aquest sentit, lamentem les molèsties ocasionades per la infracció del conductor de la bicicleta i recordem que en els passos de vianants són els vianants qui tenen preferència. La normativa contempla específicament la defensa dels vianants com al col·lectiu més vulnerable i els ciclistes, i mentre les bicicletes tenen prioritat sobre la resta de vehicles no la tenen sobre els vianants

L'ús de la bicicleta a Barcelona com a mitjà de transport reverteix positivament en la qualitat de vida a la ciutat, ja que constitueix una de les alternatives més adients i sostenibles per a la mobilitat urbana. Aquest estiu vàrem reforçar la senyalització dels carrils bici bidireccionals per a millorar la seguretat, tant de vianants com de ciclistes, a la vegada que a la primavera vàrem fer campanya per reforçar el coneixement de la normativa de circulació dels diversos vehicles, sempre amb la voluntat de millorar la convivència de les diferents maneres de moure's per la ciutat. No obstant, hem de seguir treballant per un model de coexistència entre vianants, ciclistes i vehicles a motor, que clarifiqui per quins espais i en quines condicions es pot circular a la ciutat.

Finalment, li comuniquem que el debat sobre si s'haurà de tenir algun tipus d'Identificació ja existeix però aquesta Regulació ha de ser a nivell de nacional ja que supera l'àmbit municipal de la ciutat de Barcelona. Actualment qualsevol persona pot contractar una assegurança de responsabilitat civil per als desplaçaments amb bicicleta.

L'augment de bicicletes els darrers anys ha estat constant i el nombre d'actual d'usuaris implica la necessitat de revisar les normatives actuals.

 

Participaciones de loslectores

Másdebates