Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Al Regne Unit el 'Brexit', a Catalunya la independència

Manifestantes contrarios al ’brexit’ protestan en Parliament Square, en Londres, este sábado.

Manifestantes contrarios al ’brexit’ protestan en Parliament Square, en Londres, este sábado. / AP / TIM IRELAND

Moltes i variades són les motivacions del ‘Brexit’, com  igualment són moltes i variades les motivacions de la tendència separatista a Catalunya. Arguments sentimentals, sociològics i econòmics són els motors de ambdues iniciatives, solament l’escasa presència de la xenofòbia en el cas català pot diferenciar-les.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Inglaterra, en voler ampliar i aprofondir les seves aptituts culturals, sociològiques, financeres i tècnico-industrials s’ha trobat amb anticosos i limitacions a la resta d’estats europeus ( Brussel·les, en resum ) que s’han afegit a arguments xenòfobs i populistes y han fet girar el referèndum vers la sortida de la UE.

A les tendències saparatistes de Catalunya hi ha escassos vestigis de xenofòbia degut a la pluralitat de la  la seva ciutadania. Però, salvant distàncies de temps i tamanys, les seves raons, els seus fonaments genèrics no s’allunyen gaire dels motius exposats pels votants del ‘Brexit’.

L’Estat espanyol hauria d’aprendre la lliçó; entendre que el temperament col·lectiu dels catalans difícilment accepta limitacions de responsabilitats quan el seu poble vol ser motor d’activitats i iniciatives, sols o conjuntament amb la resta de pobles ibèrics. No voler entendre això, pot comportar situacions similars a la del ‘Brexit’ de les que tots podríem sortir perdent.

 

Participaciones de loslectores

Másdebates