Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Refugiats: Silenciar per oblidar

El terrorisme jihadista –és a dir, la resposta contundent i visceral al saqueig i la intervenció armada occidental, en els països tercermundistes- ha proporcionat l’excusa perfecta, a la Unió Europea, per oblidar-se d’una molèstia afegida, com la desbandada de la població d’aquells territoris, fugint de la misèria i les dictadures consentides.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Primer fou “distreure” alguns milers de milions, perquè els governs dels països d’origen els “retinguen” o que els de pas, com TurquiaTurquia, els amunteguen en campaments per a refugiats. Ara, però i sense embuts, s’ha fet el silenci sobre els milers de persones, que segueixen travessant la MediterràniaMediterrània, deixant centenars de morts pel camí i creuant les fronteres d’Europa, enmig d’unes temperatures i condicions extremes.

Així, silenciant un drama tal, els països benestants pretenen oblidar-lo. Tot abans que reconèixer la gravíssima responsabilitat que protagonitzem els europeus, front a la pitjor catàstrofe humanitària dels últims anys. 

Participaciones de loslectores

Másdebates