Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Refugiats: Com a l'Anglaterra de Shakespeare

Una manifestante a favor de la acogida de refugiados, en Barcelona.

Una manifestante a favor de la acogida de refugiados, en Barcelona.

Una multitud protesta per impedir l'entrada d'un grup d'immigrants. La gent crida perquè volen que els immigrants siguin deportats, els acusen de robar-los la feina. Podria ser una escena a qualsevol ciutat europea actual, però no, és un fragment d'una obra de Shakespeare. En aquesta obra, l'autor anglès aboca a tenir un tracte més humanitari amb els immigrants francesos que arriben a Anglaterra fugint de la persecució religiosa. Sembla que no hem canviat en 400 anys. La història es repeteix una vegada i una altra. Fa 400 anys amb els protestants francesos; fa 80 per aquells qui creuaven els Pirineus fugint del franquisme; o avui amb els refugiats que vénen del pròxim orient.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

¿Per una por irracional rebutjarem a qui tan sols fuig d'una mort segura buscant una vida millor? Si tingués davant a Marine Le Pen, Theresa May, Donald Trump o Mariano Rajoy, entre d'altres, els hi diria que llegissin a Shakespeare i que tinguessin una mica d'empatia i humanitat.

Participaciones de loslectores

Másdebates