Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Referèndum: La sortida unilateral no ens serveix

Junqueras, Puigdemont y Munté, esta semana en el Palau de la Generalitat.

Junqueras, Puigdemont y Munté, esta semana en el Palau de la Generalitat. / FERRAN SENDRA

Una altra cimera, però el Govern ha decidit bandejar el Pacte Nacional pel Referèndum en una clara mostra de desdeny de la societat civil catalana que hi està sobradament representada per convocar als partits amb la intenció no massa dissimulada de posar els comuns contra les cordes.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Avui està clar que la possibilitat d'un referèndum acordat en un futur proper és impossible, davant d'això el Govern i la majoria parlamentària ens proposa un referèndum sí o sí, que tots sabem que en aquestes condicions, si s'arriba a fer, serà com a molt un altre 9N, sense cap suport internacional ni cap legitimitat democràtica que garanteixi la seva efectivitat. Una altra mobilització diuen alguns. És a dir tres anys després del 9N tornarem a estar al mateix punt. No hem avançat gens i en això alguna responsabilitat han de tenir els que ens governen.

Però, en canvi, sí que han canviat coses, mai com avui hi ha hagut tants diputats al Congrés partidaris del dret a l'autodeterminació, el PP no té majoria absoluta, el PSOE amb Pedro Sánchez fa gestos, encara que molt discrets... El que és segur és que seria més fàcil parlar si el PP no fos al Govern. Aprofundir per aquest camí és l'única sortida. La sortida unilateral no ens serveix, a no ser que el que es busqui no sigui avançar en el procés de major sobirania per Catalunya sinó en mantenir-se en el govern o en càlculs electorals per arribar-hi.

Participaciones de loslectores

Másdebates