Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Referèndum: No en el meu nom

Puigdemont y Junqueras, en un acto municipalista a favor del referéndum.

Puigdemont y Junqueras, en un acto municipalista a favor del referéndum. / ACN / PATRÍCIA MATEOS

Un dels trets que se’ns atribueix als catalans ha estat el seny. Doncs bé, aquesta característica sembla despresa de soca-rel  quan aquesta setmana una munió de polítics benestants parlaven en nom d’un poble de fer prevaldre una llei imaginària, malgrat que ja redactada, de transitorietat i desconnexió, adduint un suposat mandat suprem que els empara.

Ni jo ni molts ciutadans de Catalunya ens sentim representats en aquesta 'performance' de sobirania malentesa. Algú es pot creure a hores d’ara que el 3 d’octubre d’enguany passarem a ser una República independent? Ni els publicistes d’Ikea ho haguessin fet millor.

En termes de joc, millor dit, de tripijoc, se’n diu faronejar.  El que constata que el referèndum era una només una excusa. El 2015 vam poder votar quatre cops democràticament. Dins de tres mesos pretenen que amb un sol vol favorable en un indret indeterminat poden proclamar res. Ens han pres per... ignorants?

Participaciones de loslectores

Másdebates