Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Referèndum sí o sí

Munté, Colau, Puigdemont, Forcadell y Junqueras, en la cumbre por el referéndum del pasado 23 de diciembre.

Munté, Colau, Puigdemont, Forcadell y Junqueras, en la cumbre por el referéndum del pasado 23 de diciembre. / FERRAN NADEU

Estem vivint moments crucials de la, diguem, recta final del procés català, forçada per les constants negatives al diàleg d’un pacte per fer un referèndum català, amb la participació de les altres 16 autonomies d’Espanya, però amb la important particularitat de què el resultat català d’aquesta consulta, tant si és positiu com negatiu, sigui acceptat i reconegut per l’Estat espanyol.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La relació Generalitat-Moncloa és enrocada i sense entesa, negant-nos cap possibilitat de realitzar l’esmentat referèndum.

El temps s’està esgotant havent-hi dates que exigeixen el compliment de cara al poble, i el President Puigdemont i el seu Govern volen culminar setembre d’enguany amb la celebració del referèndum, tant si volen com si no. Però també hi ha la possibilitat indesitjada per tothom de què la CUP no doni suport a l’aprovació dels Pressupostos Generals de la Generalitat de Catalunya i el President ara reitera que podrà convocar l’avançament de noves eleccions catalanes.

Si s’aproven els pressupostos, les possibles inhabilitacions d’en Mas, Ortega, Rigau i Homs podrien accelerar el procés, fent la consulta unilateralment en data avançada, encara que la voluntat sempre ha estat la de pactar amb Moncloa. Si volem anar cap a una República catalana independent, no podem consentir continuar amb el tracte que rebem dia a dia.

Participaciones de loslectores

Másdebates